Disco forever #182
17. svibnja 2020.
Zvučni signali #62
18. svibnja 2020.

18. svibnja 2020.

40. obljetnica smrti Iana Curtisa

Članovi benda Joy Division slave život i djelo Iana Curtisa na 40. obljetnicu njegove smrti te je najavljen program koji će prigodno obilježiti 40. godišnjicu smrti frontmena Iana Curtisa koji nas je napustio 18. svibnja 1980. Bernard Sumner i Stephen Morris će imati dvosatni online event posvećen Curtisu pod nazivom „Moving Through the Silence: Celebration The Life and Legacy of Ian Curtis“ (stream se može pratiti na sljedećem linku s početkom u 21 sat: https://unitedwestream.co.uk/). Program uključuje intervju sa Sumnerom i Morrisom, ekskluzivne razgovore, glazbu i poeziju, a bit će i posebnih gostiju. Gledanje eventa je besplatno i obilježava početak tjedna svjesnosti o mentalnom zdravlju koji se svake godine obilježava u svibnju, a tijekom prijenosa će se skupljati dobrotvorne novčane donacije za ustanovu “Manchester Mind”.

Peter Hook će streamati koncert u kojem je odsvirao svaku pjesmu Joy Divisiona sa svojim bendom Peter Hook & The Light, a koncert se može pogledati na službenoj Facebook stranici i YouTube kanalu Joy Divisiona premijerno u ponedjeljak u 13 sati po lokalnom vremenu. Ian Curtis oduzeo si je život sa samo 23 godine, a patio od epilepsije i depresije, zbog čega će se tijekom prijenosa koncerta prikupljati donacije za The Epilepsy Society.

Povodom jubilarne 40. godišnjice drugog albuma “Closer“, Joy Division je najavio reizdanje tog kultnog albuma koji će biti otisnut na prozirnom vinilu, a prodaji bi trebao biti dostupan 17. srpnja. Na isti dan će biti objavljena i tri maksi singla“Transmission”, “Atmosphere” i “Love Will Tear Us Apart” koji će također biti remasterirani.

Poslušajte nešto više o grupi Joy Division te njezinom nikad prežaljenom frontmenu Ianu Curtisu.