Eko Lege 05.12.2023.
4. prosinca 2023.
Sound #23
7. prosinca 2023.

5. prosinca 2023.

FUE #95

Najava konferencije udruge studenata povijesti Povijest rata

Filozofski fakultet u Osijeku početkom ovoga mjeseca, odnosno od 7. do 10. prosinca bit će domaćinom Međunarodne konferencije studenata povijesti. Ogranak Međunarodne udruga studenata povijesti (ISHA) u Osijeku odlučio je posvetiti ovogodišnju konferenciju temi Povijest rata. Sukladno tomu, u ovoj epizodi radijske emisije Filozofski u eteru sugovornici su profesor Luka Pejić s Odsjeka za povijest koji će govoriti iz perspektive bivšeg studenta našega Fakulteta.

Profesor će govoriti nešto više o svojem angažmanu u Udruzi studenata povijesti, benefitima sudjelovanja na studentskim konferencijama, ali i o nastavi povijesti na FFOS-u.

Sugovornica Anamarija Pančić, studentica prve godine diplomskoga studija pedagogije i povijesti, izložit će u emisiji osnovne informacije o ovogodišnjoj konferenciji. Anamarija Pančić kao predsjednica Ogranka ISHA-e Osijek za akademsku godinu 2022./2023. bila je jedna od glavnih organizatorica konferencije Povijest rata te će ona u drugom dijelu emisije govoriti o aktualnom stanju udruge studenata povijesti i aktivnostima koje provode članovi udruge, ali i o organiziranju konferencije, temama radionica i aktivnostima koje su pripremljene za sudionike konferencije.