Akcija „Igrati se volim i kada se razbolim“ koju je pokrenula Zaklada Slagalica u suradnji s odgajateljicom Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centa u Osijeku, Anamarijom Sanseović, danas je uspješno dovršena. Akcijom su se skupljale igračke koje bi djeci koja se nađu na odjelu pedijatrije skratile i uljepšale bolničke dane.

U akciji su sudjelovale tri škole, dvije udruge te tridesetak obitelji i pojedinaca. U Zakladi kažu kako su vrlo ponosni na svoje sugrađane, ali i one koji su otišli iz Osijeka no nisu zaboravili svoj grad. Tijekom tri tjedna koliko je akcija trajala prikupljeno je više od 10 kutija igračaka, društvenih igara, knjiga i slikovnica koje su danas predane igraonici Klinike za pedijatriju. Gospođa Senseović je poručila kako je vrlo zadovoljna ostvarenom suradnjom te se nada kako će se ovaj mali projekt ponoviti, a ravnatelj Klinike, dr. med. Ivica Škoro, je pojasnio kako se djeca vežu uz neke igračke i često ih ponesu sa sobom kada odlaze iz bolnice. Vjerujemo da će i buduće akcije biti jednako uspješne.

Ovim putem Zaklada Slagalica i tim Klinike za pedijatriju zahvaljuju svima koji su se odazvali akciji i omogućili da boravak najmlađih na osječkoj pedijatriji prođe malo brže i barem malo lakše.