U duhu već tradicionalnog obilježavanja godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara, pozivamo Vas i ove godine na vožnju biciklom od Osijeka do Vukovara. Događaj organiziramo u suradnji s Lions club-om Vukovar i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije.

Obilježavanje dvadeset  i sedme godišnjice sjećanja na žrtve Vukovara planirana je kroz rekreativno-humanitarnu biciklijadu od Osijeka do Vukovara. Vožnja je planirana 25.studenog 2018. s početkom u 9:00h  ispred Bike Shop “Ljubas” (Reisnerova ul. 70 Osijek), odakle se kreće prema Vukovaru. Dolazak u Vukovar je predviđen oko 11:25 gdje će nas ispred Hotela” Lav” dočekati Lions club Vukovar. Od 11:30 do 11:50 je planiran odlazak do 400m udaljenog Križa na ušću Vuke u Dunav, gdje će predstavnici organizatora zapaliti svijeće u ime svih sudionika biciklijade. Nakon toga slijedi povratak u Hotel “Lav” u kojem  je organiziran domjenak i prigodni program, tom prilikom će biti podijeljene nagrade djeci osnovnih škola koja su sastavljali pjesme na temu „Vukovar – grad iz bajke“. Nakon domjenka kolona ide u Memorijalni centar Domovinskog rata.

 

Za sudjelovanje u  događaju  plaća se kotizacija od 20 kuna.

U kotizaciju je uključeno:

– happyhour u bike shop Ljubas

– okrijepa u Klisi i degustaciju Hell napitaka

– svijeće

– domjenak u Hotelu “Lav”

– podjela nagrada djeci osnovnih škola (prva nagrada je brdskl bicikl, a dio biciklističke opreme za djecu  je u  sastavu  za druge i treće nagrade)

– slatkiši koji su namijenjeni našim dugogodišnjim prijateljima, vukovarskim “Iskricama”, udruzi za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama

 

Prosječna brzina vožnje će biti oko 20km/h, tijekom vožnje je planiran tek jedan kraći odmor u trajanju od 15-tak minuta u Klisi u okviru kojeg je okrjepa. Zbog sigurnosti u prometu molim Vas da se kolona ne razvlači,obavezna je zaštitna oprema, kaciga, reflektirajuće oznake i svjetlosna signalizacija kao i pridržavanje svih prometnih pravila!

Molimo Vas, sve biciklističke udruge,biciklističke klubove kao i bicikliste rekreativce da se odazovete u što većem broju kako bi dostojanstveno obilježili i ovu godišnjicu!

(Zadržavamo pravo mogućih izmjena u organizaciji. Svi sudionici prisustvuju događaju na vlastitu odgovornost! Maloljetne osobe mogu sudjelovati u događaju samo u pratnji roditelja.)

 

Radujemo se skorom viđenju!