Drage slušateljice i slušatelji, dobro došli u još jednu epizodu radijske emisije Filozofski u eteru. U ovoj epizodi studentica Ivana Vuković dotiče se teme suvremene nastave u vremenima pandemije, odnosno govori o osobnomu računalu kao centralnome mediju u provedbi nastave na daljinu.

U sklopu emisije studentica je razgovarala s prof. hrvatskoga jezika i književnosti u Osnovnoj školi Suhopolje, Renatom Galetić, koja je opisala svoje iskustvo rada u nastavi, a svoje su mišljenje o nastavi uživo i na daljinu izrazili i njezini učenici.

U drugom se dijelu emisije govori o istraživanju koje je provedeno s nastavnicima hrvatskoga jezika i književnosti diljem Hrvatske te propituje njihove stavove o brojnim pitanjima, među kojima su i uporaba digitalnih alata u nastavi, ali i predviđanja o tome kako će se razvijati nastava u budućnosti. U izradi epizode sudjelovali su studenti prve godine dvopredmetnoga diplomskoga studija hrvatskoga jezika i književnosti: Martina Bobek, Ana Gregorović, Petar Petrović, Katarina Šijaković i Ivan Vidić koji su posudili svoj glas anonimnim sudionicima ankete te time zaključili ovu epizodu emisije.