Međunarodna studentska konferencija Bobcatsss 2019 održat će se u Osijeku od 22. do 24. siječnja 2019. godine u organizaciji Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek, a u suradnji s međunarodnim partnerima Sveučilištem Linnaues i Sveučilištem Uppsala iz Švedske te Haškim sveučilištem primijenjenih znanosti iz Nizozemske. Svečano otvorenje konferencije je u utorak 22. siječnja 2019. godine u 10 sati na Građevinskome fakultetu (dvorana Mursa) u Osijeku (Ul. kralja Petra Svačića 1).

Bobcatsss je prestižna međunarodna studentska konferencija koja se od svojih početaka (od 1993. godine) svake godine održava u drugoj zemlji te je do sada održano 26 konferencija diljem Europe. Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom EUCLID-a (Europske udruge za knjižnično i informacijsko obrazovanje i istraživanja), a organiziraju je studenti iz područja informacijske i komunikacijske znanosti različitih sveučilišta.

Tema ovogodišnje konferencije je „Informacije i tehnologija transformiraju živote: povezanost, interakcija, inovacija“. Smisao konferencije je obrađivanje aktualnih tema vezanih uz knjižničare, kao i druge informatičke stručnjake u okruženju koje se brzo mijenja.

Konferencija je namijenjena znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti s ciljem razvijanja međunarodnih kontakata i razmjene znanja o aktualnim temama iz područja.

Dodatne informacije vezane uz program konferencije: http://bobcatsss2019.ffos.hr/program.html