Edin Osmić, poznatiji pod imenom Edo Maajka, rođen je 22.12.1978. u Brčkom (BIH). Kao izbjeglica je došao u Hrvatsku 1992. i završio srednju strojarsku školu poznatiju kao Prvomajska. Nakon toga se vraća u BiH da bi studirao strojarstvo i kriminalistiku u Tuzli.

Edo Maajka je po povratku u Tuzlu postao jedan od dva MC-ja benda Discord, kasnije poznatijeg kao Defence. Demo pjesme grupe Defence su postale radijski hitovi u sjevernoj Bosni, a koncerti koje su održavali u Tuzli 1999. godine su bili posjećivani u velikom broju.

Edo kasnije upoznaje DJ Soula i Erola koji su vodili prvi BiH hip-hop radio show FMJAM i postaje sastavni dio FMJAM ekipe. On, DJ Soul, Frenkie, Hamaz i vokal grupe Defence Munja osnivaju grupu Disciplinska komisija.

Nakon što je napustio fakultet i vratio se u Zagreb, Edo Maajka snima pjesme “Mahir i Alma” i “Minimalni rizik” koje su postale hitovi na zagrebačkom Radiju 101. Dobivao je ponude od nekoliko izdavačkih kuća, ali je na kraju potpisao ugovor s izdavačkom kućom MENART koja je 2001. godine objavila njegov album “Slušaj mater”.

Kasnije je objavio i albume “No sikiriki” (2004.), “Stig’o ćumur” (2006.), “Balkansko, a naše” (2008.) i “Štrajk mozga” (2012.). Nakon toga je uslijedilo par godina pauze, a onda se 2016. godine vratio s pjesmama “Staza manjine” i “Sloboda” koje su rezultat suradnje s glazbenom skupinom Kultur Shock i pjesmama “Ojojoj” i “Non pasaran”, koje je snimio samostalno.

2017. godine je objavio pjesme “Dolazim i odlazim”, “Ne mogu disat’” i “Od sutra”. Nakon povratka iz Izraela je najavio i kvalitativnu promjenu u glazbi, a u tome će mu pomagati nova skupina glazbenika s kojima surađuje. Među njima su ponajbolji basist u Hrvatskoj Mario Rašić, Yogi Lonich koji je nastupao prije Rolling Stonesa i Roberta Planta, Mirsad Dalipi i Toni Starešinić, vodeći član bendova Mangroove i Chui.

Edo Maajka se između ostalog bavio i filmskom glazbom i sinkronizacijom za crtane filmove pa je tako uradio glazbu za film “Ljeto u zlatnoj dolini” Srđana Vuletića, za hip-hop mjuzikl Tuzlanskog teatra “Prosjačka opera”, a glas je posudio u sinkroniziranim verzijama crtanih filmova “Ledeno doba 2″, Legenda o medvjedu” i “Chicken Little”.