U srijedu, 20. studenog 2019., s početkom u 18 sati u sobi 54 na Filozofskom fakultetu Osijek u organizaciji Alumni udruge FFOS održat će se predavanje Nikice Torbice “Nastavnik (i) izvan škole: moj put do angažmana u organizaciji civilnog društva”.

Predavanje govori kako je netko tko je život odlučio posvetiti obrazovanju svoju osobnu i profesionalnu sreću pronašao izvan škole – u organizaciji civilnoga društva. Poseban će se naglasak staviti na osobni višegodišnji put do (za njega) idealnog posla te će s prisutnima podijeliti svoja iskustva, pojasniti motivaciju, opisati radno okružje, navesti neke prednosti i mane.

Dodatno će se pojasniti što su uopće organizacije civilnog društva, čime se bave, na kojim vrijednostima počiva njihovo djelovanje, koja je njihova uloga, ali i prezentirati neke mogućnosti angažmana mladih.

 

O predavaču:

Nikica Torbica po vokaciji je nastavnik hrvatskog jezika i povijesti. Trenutno je stručni suradnik u Volonterskom centru Osijek na programu “Razvoj civilnog društva i demokracije”. Koordinator je projekta “Osijek to GOO”, čiji je glavni cilj uvođenje Građanskog odgoja i obrazovanja kao izvannastvne aktivnosti u osječke osnovne škole. Među ostalim zaduženjima su mu provođenje edukacija o ljudskim pravima, kritičkom razmišljanju, aktivnom građanstvu i volonterstvu te rad s izbjeglicama i mladima. Student je poslijediplomskog doktorskog studija Hrvatska moderna i suvremena povijest u europskom i svjetskom kontekstu s područjem istraživačkog interesa Povijest ljudskih prava i mirovnih pokreta.