Novi videospot Detroit Groove Ganga: „Farewell My Friend“ ili oda Prijatelju.

Objavljena na izdanju “Extended Single” 2022, pjesma “Farewell My Friend” govori o prijateljstvu, rastancima, velikim snovima i ponovnim sastancima. Prvi je ovo videospot u kojem se mogu vidjeti članovi Detroit Groove Ganga.

Snimke od kojih je napravljen spot snimljene su u razdoblju od 2017. do 2023. godine, a montirao ih je audio-vizualni umjetnik Jean-Marcel Gerrard, istaknuti predstavnik Detroitskog undergrounda te dugogodišnji prijatelj, suradnik, Detroit Groove Ganga.

“Sve je tu – od žicanja DJ-a da u klubu čujemo kako svira naša stvar do snimanja ploče, druženja na probama, vožnje na svirku i jahanja dupina. Katarza u tri akorda. Slike koje bendu puno znače ili sitnice koje se pamte a teško ih je ispričati. Idejno začeta kao pjesma o odlasku, za vrijeme Electric Danovog bivanja u Torontu i Detroitu, pjesma govori i o povratku, sjećanju, nostalgiji, snovima, vjenčanjima i svađama s dragim osobama koje nestaju kada se jednoga dana ponovo sretnemo i zasviramo uz pivo u najdražem baru.”

„Farewell My Friend“ već je u prvom tjednu objavljivanja zasjela na visoke pozicije country ljestvica diljem SAD-a, a očekivano se istaknula na području lokalnih radio postaja države Michigan. Pjesmu je snimio i producirao Don Serratone, dok je za master zaslužan Chris Stapleton koji je u pjesmi prepoznao priliku i pomogao sastavu u pregovorima oko nastupa na čuvenom Grand Ole Opryju u Nashvilleu za koji se Detroit Groove Gang trenutno priprema. Odskočna bi to mogla biti daska koja je poslužila i mnogim drugim, danas, velikanima američke glazbe.

LINK za videospot pjesme „Farewell My Friend“https://youtu.be/cN_XxUz1mNg