Dječja osječka kreativna kućica u novoj školskoj godini nudi različite odgojno-obrazovne programe za predškolsku i školsku djecu, mlade i roditelje. Upisi su u tijeku i traju do 26.9.2018.g.

TINTILINIĆI“ – integrirani program za djecu od 4 do 6 godina koja ne pohađaju vrtić

Cilj programa je osigurati cjelovit razvoj osobnosti djeteta, zadovoljenje interesa i potreba, stjecanje znanja i vještina koje će mu pomoći pri snalaženju u svakodnevnom životu te pri polasku u školu. Program je obogaćen različitim sadržajima i aktivnostima, izmjenjuju se slobodna igra i vođene aktivnosti te se poštuje individualnost svakog djeteta. Rad se odvija u maloj grupi do 12 djece. Odvijat će se utorkom i četvrtkom od 9 do 11 h, a mjesečna članarina iznosi 300 kn. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.educ.

MALI ZNANSTVENICI“ – znanstveno-istraživačke radionice za djecu od 4 do 6 godina

Kroz radionice se želi razviti pozitivan odnos prema znanosti i istraživanju te popularizirati aktivnosti iz STEAM područja (znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike). Djeca će učiti kroz neposredno iskustvo i imati priliku istraživati i provesti brojne jednostavne pokuse. Radionice će se odvijati srijedom od 17 do 18 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditeljica programa je Marina Dokić, mag.prim.educ.

MUSIC TOGETHER“ – program glazbenog razvoja djece od 0 do 5 godina

Program razvija glazbenu kompetenciju, sluh, ritam, finu motoriku, socijalne vještine, strane jezike u prvim najvažnijim godinama života djece. Voditelj radionica je Marijan Jovičić, licencirani voditelj radionica glazbenog razvoja djece internacionalnog programa “Music Together” USA. Sve informacije o programu možete dobiti na 098/1753410.

KREATIVKA“ – kreativna radionica za djecu od 1. do 4. razreda

Cilj programa je razvijanje mašte, kreativnosti i stvaralaštva djece kroz izradu brojnih uporabnih i dekorativnih predmeta, poklona, lutaka, nakita, maski, slika, skulptura i slično. Sudjelujući na radionicama djeca će moći koristiti različite slikarske i crtačke tehnike, modelirati glinom i plastelinom, graditi, ali i svirati i pjevati, dramatizirati te se upoznati s različitim djelima poznatih umjetnika. Radionice će se odvijati srijedom od 18:30 do 19:30 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditeljica je Marina Dokić, mag.prim.educ.

DJEČJA LIKOVNA AKADEMIJA – programi za djecu od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda

Cilj programa je usvajanje osnovnih tehnologija olovke, ugljena, grafike, akvarela i modeliranja glinom te apliciranje stečenog znanja na umjetnički rad. Djeca se kroz radionicu upoznaju sa bitnim umjetnicima svojih doba te ih se uz praktičan rad teorijski kulturno uzdiže. Program za djecu od 1. do 4. razreda će se odvijat petkom od 16:30 do 17:30 h, a od 5. do 8. razreda petkom od 18 do 19:30 h. Mjesečna članarina za programe iznosi 150 kn. Voditeljica je Ena Janković, sveučilišna prvostupnica edukacije likovne kulture.

BALTAZARI – znanstveno-istraživačke radionice za djecu od 1. do 4. razreda

Na radionicama će djeca, kroz zabavne pokuse prilagođene djeci, učiti o različitim pojmovima i pojavama u svijetu oko njih. Radionica je potpuno interaktivna te će sve pokuse polaznici izvoditi samostalno. Radionice će se odvijati ponedjeljkom od 18:30 do 19:30 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditelj radionica je Hrvoje Mikulić, mag.ing.el.

PROGRAMIRANJE I ROBOTIKA

Radionice programiranja i robotike odvijat će se jednom tjedno tijekom cijele školske godine. Program je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole, a usmjeren je na Scratch programiranje, robotiku (mBot roboti, micro bit), Arduino i elektroniku. Voditelj radionice je Marijan Jovičić. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Radionice će se održavati ponedjeljkom: 1. grupa od 17 do 18 h, 2. grupa od 18 do 19 h, 3. grupa od 19 do 20 h; srijedom: 4. grupa od 18 do 19 h i 5. grupa od 19:20 do 20:20 h.

REPORTERI BOLJEG DRUŠTVA

Novinarske radionice u kojoj će učenici 7. i 8. razreda učiti o značenju i ulozi medija u društvu i važnosti medijske pismenosti, ali se i sami okušati u produkciji medijskoj sadržaja. Radionice će se odvijat četvrtkom od 19:30 do 20:30 h. Mjesečna članarina iznosi 150 kn. Voditeljice radionica su Maja Varga, mag.cult. i Mirna Šmit, mag.cult.

SVIRAJ BUBNJEVE – radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i roditelje

Program „Sviraj bubnjeve!“ odvijat će se 2 puta tjedno tijekom cijele školske godine: 1 sat tjedno individualne nastave, 1 sat tjedno grupno muziciranje i osnove teorije glazbe. Radionice će polaznike upoznati sa konstrukcijom instrumenta, načinom držanja palica, koordinacijom, prvim ritmičkim paternima, sviranjem udaraljki. Nakon osnova uslijedit će praktična primjena u sviranju konkretnih kompozicija i zajedničko sviranje u malom orkestru. Mjesečna članarina iznosi 200 kn. Voditelj radionica je Marijan Jovičić.

SVIRAJ UKULELE – radionice za osnovnoškolce, srednjoškolce i roditelje

Program „Sviraj ukulele!“ odvijat će se 2 puta tjedno tijekom cijele školske godine: 1 sat tjedno individualne nastave, 1 sat grupnog muziciranja i osnove teorije glazbe. Kroz radionice polaznici će se upoznati sa konstrukcijom instrumenta, načinom držanja, trzanjem, akordima, a nakon osnova uslijedit će praktična primjena u sviranju konkretnih kompozicija i zajedničko sviranje u malom orkestru. Mjesečna članarina iznosi 200 kn. Voditelj radionice je Marijan Jovičić.

VOLONTERSKI KLUB – namijenjen je srednjoškolcima. Kroz klub mladi će imati priliku volontirati u različitim aktivnostima Udruge te podići svijest o važnosti volontiranja, razviti građanske kompetencije i postati aktivni u zajednici.

Navedene radionice i programi će se odvijati u prostorima Udruge Dokkica: Otokara Keršovanija 4, Osijek. Prijaviti se možete na: udruga.dokkica@gmail.com ili 782 454. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime i dob djeteta te ime i prezime i kontakt roditelja. Broj mjesta na radionicama je ograničen. Više o radionicama pogledajte na www.dokkica.hr ili Facebooku Udruga Dokkica.