Obavještavamo vas da će u okviru programa „Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.“ početkom sljedećeg tjedna biti održana dva zanimljiva događanja u čijoj organizaciji i realizaciji sudjeluje Odjel za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

 Naime, u ponedjeljak, 28. studenoga, u 18 sati u knjižnici Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku (Trg sv. Trojstva 3, 1. kat) bit će organizirano otvaranje izložbe kataloga Slavonskih biennala (Biennala Slavonaca)  u Osijeku. Posrijedi je tradicionalna likovna manifestacija koju već pola stoljeća organizira Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku (nekadašnja Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku) i šire.

Večer kasnije, u utorak, 29. studenoga, s početkom u 19 sati, na Odjelu za kulturologiju (Trg sv. Trojstva 3, 2. kat) u dvorani P-3 bit će organizirana osječka premijera nagrađivanog kratkometražnog igranog filma „Po čovika” autorice Kristine Kumrić. Ovaj film do sada je dobio već nekoliko nagrada na važnim međunarodnim i hrvatskim festivalima. Uz projekciju, održat će se i razgovor s redateljicom Kristinom Kumrić i scenaristicom Majom Hrgović, a moderator je doc. dr. sc. Vladimir Rismondo.

 Valja podsjetiti da program „Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.“ traje do 12. prosinca 2016., a njegovi koordinatori su Kristina Marić i Tomislav Levak, asistenti na Odjelu za kulturologiju. Ulaz na sva događanja je slobodan, a zainteresirane građane pozivamo da se odazovu u što većem broju.