Od  subote 19. ožujka do utorka 22. ožujka 2022.,u Osijeku  se u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu održavala 12. međunarodna revija lutkarstva Lutkokaz koji, usprkos svim izazovima, iz godine u godinu Osječanima i svim zaljubljenicima u lutkarstvo sasvim besplatno ponudio jak i aktualan lutkarski program. 

Svi ljubitelji lutkarstva konačno su došli na svoje.

Ove godine Lutkokaz je ugostio jedno od najjačih europskih lutkarskih kazališta Lutkovno gledališče Ljubljana, Umjetničku organizaciju Moment iz Maribora. Domaće snage predstavila naše ponajbolje lutkarsko kazalište Gradsko kazalište lutaka Rijeka koje se se u Osijeku predstavilo s dvije nagrađivane predstave Oh la la i Avanture maloga Juju, U Tom prilikom se održao okrugi stol u organizaciji Gradskog kazalište lutaka Rijeka.

Jake osječke snage ni ovaj put nisu razočarale. Pažljivo probrani novi projekti studenata Kazališnog odsjeka i izložba radova Odsjeka za kreativne tehnologije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku izazvale su najviše ovacija na ovogodišnjem festivalu.

Uz Luči Vidanović, radionice za studente održala je slovenska lutkarica Jelena Sitar Cvetko, cirkuski umjetnik i osnivač Crvenih nosova Zoran Vukić i kazališni kritičar i teatrolog Igor Tretinjak