Udruga S.O.S. (Scena Osječkih Studenata ) organizira predstavu „Kisik“, koja će se održati 26. listopada 2018. godine u 20:00 sati, na Akademiji za kulturu i umjetnost (soba br.1). Time se otvara 5. sezona predstava u organizaciji studenata glume i lutkarstva i studenata kulturalnog menadžmenta. Studenti, povezani u uspješni tim uče, rastu i tijekom studija stvaraju praksu u struci. Uz sve to, cilj je i pružiti osječkoj publici novi kulturni sadržaj koji je kvalitetom profesionalan, temeljito pripremljen, zanimljiv i inovativan.

Igraju: Ivana Vukićević i Nenad Pavlović

Mentor: Izv.prof.art. Robert Raponja

Sumentor: Domagoj Mrkonjić, umj.suradnik

Tehnika: Dino Žužić

O Predstavi

Autor Ivan Vyrypaev kojeg kritičari rado opisuju kao ”spoj Tarkovskog i Tarantina” napisao je ”Kisik” s ciljem da gledatelju izokrene kut gledanja i natjera ga da dovede u pitanje svoje svjetonazore. Predstava se sastoji od deset kompozicija bez ikakve fabule koja ih veže. Propitkuju se odnosi muškarca i žena, religija, ljubav, situacija na Bliskom Istoku i svrha života. U ovoj predstavi gledatelji će na duhovit način promišljati o sebi, a vjerujemo, nešto i naučiti o svim područjima života koja su ”upletena” u ovu predstavu koja jednostavno navodi na razmišljanje, ostavlja snažan dojam, a sve to na zabavan način!

Gledatelji će, naime, kroz ovu predstavu dokučiti što to predstavlja njihov ”kisik” i koja je to nit i vodilja koja ih tjera da žive punim plućima!

Također, neizostavno je spomenuti kako je ulaz besplatan za sve posjetitelje !