U sklopu projekta „MS NET – Mreža suradnje“, UP.02.2.2.06.0261 organizirana je KAMPANJA 2 – PSIHOLOZI NA USLUZI OBOLJELIMA od MS-a s ciljem podizanja svijesti o psiho-socijalnoj podršci za osobe s invaliditetom.

MS kao bolest centralnog živčanog sustava može utjecati na promjene na mozgu koje utječu ne samo na to kako će se oboljeli osjećati i misliti, već i kako će na iste reagirati. Tuga, strah, tjeskoba i stres najčešće su negativne emocije kroz koje oboljeli prolaze od trenutka postavljanja dijagnoze preko svakodnevnih izazova na koje nailaze noseći se s ograničenjima koje bolest sa sobom nosi. Česte su teške obiteljske situacije i institucionalizacija što se može spriječiti pravodobnim informacijama i adekvatnom socijalnom podrškom cijeloj obitelji.

Nositelj projekta „MS NET – Mreža suradnje“, UP.02.2.2.06.0261 je Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije, a partneri na projektu su: Savez društava multiple skleroze Hrvatske, Društvo multiple skleroze Osječko –baranjske županije, Društvo oboljelih od multiple skleroze Sisačko-moslavačke županije i Društvo multiple skleroze Virovitičko podravske županije.

Vrijednost projekta je 1.494.090,31 kn te je sufinanciran u 100% iznosu iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt MS NET – Mreža suradnje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije.

 

Projekt MS NET – Mreža suradnje sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije.